בדיקת פוליגרף

כל מה שרציתם לדעת על בדיקת פוליגרף

כמעט כל אחד מאיתנו ראה איך מבצעים בדיקת פוליגרף דרך סרטים וסדרות משטרה שונות לצורך העניין. יחד עם זאת, מן הסתם, חשוב להבין כי בפועל, הבדיקה במציאות היא קצת שונה מזו שאתם רואים בסרטים. האמת היא כי, כאשר עורכים את הבדיקה באופן מקצועי ונכון ובנסיבות המתאימות, וכמובן כאשר האדם אשר מבצע את בדיקת הפוליגרף הוא בודק פוליגרף מוסמך עם רישיון על פי חוק, אפשר כי הבדיקה תוכל לגלות לכם לא מעט על הנבדק ותספק לכם את המידע הרלבנטי אותו אתם רוצים לקבל .

מהי בדיקת פוליגרף וכיצד היא פועלת?

בדיקת פוליגרף, הידועה בכינויה בדיקת גלאי שקר, היא שיטה מדעית לבדיקה האם מישהו דובר אמת או לא. זה עובד על ידי מדידת תגובות פיזיולוגיות לשאלות שנשאלו במהלך המבחן כדי לקבוע אם הנבדק דובר אמת או מטעה. הדיוק והתקפות של בדיקות מסוג זה נדונו רבות, אך היא נותרה כלי חשוב לשימוש עבור רשויות אכיפת החוק וארגונים אחרים בעת קביעת אשמה או חפות. מאמר זה יספק סקירה כללית של אופן הפעולה של בדיקת פוליגרף וידון בדייקנותה ובתקפותה.

בדיקת פוליגרף היא טכניקה מדעית לזיהוי מי שדבר במקום מסוים או מי שכתב מסמך מסוים. הטכניקה משתמשת באנליזה של השפה הכתובה או המדוברת כדי לזהות את המחבר או המדבר.

כדי לבצע בדיקת פוליגרף, המשתמש נדרש לספק טקסט מסוים או לדבר בפני מקלט והטכניקה עושה שימוש בסטטיסטיקה ובטכנולוגיות שפה כדי לנתח את הטקסט או השפה המדוברת. הבדיקה מתבצעת באמצעות החלטות סטטיסטיות ובהתבסס על מאפיינים כמו סדר המילים, המבנה התחבירי של המשפטים, השימוש במילים מסוימות, וכן על הניסיון הקודם של המחבר או המדבר.

כדי לבצע בדיקת פוליגרף, יש להשתמש בתוכנה מתאימה שמסוגלת לנתח את הטקסט או השפה המדוברת. תוכנות אלו נותנות למשתמש תוצאות כמו סטטיסטיקות של המילים המופיעות ושימוש בזמן כדי לזהות את המחבר או המדבר.

בדיקת פוליגרף נעשית שימוש בעיקר בתחומי מחקר שונים, כגון מחקרים משפטיים, אבטחת מידע, וספורט, ובתחום הפקולטה לשליטה וכתיבה. בתחום המשפטי, בדיקת פוליגרף עשויה לשמש כדי לזהות את המחבר של חומר ספרותי מסוים או את המדבר בקלט מדובר. בתחום האבטחה, בדיקת פוליגרף עשויה לשמש כדי לזהות את המחבר של חומר חשוב או כדי לזהות חשיפה של מידע סודי. בתחום הספורט, בדיקת פוליגרף עשויה לשמש כדי לזהות את המדבר בסרטוני וידאו ולאבחן את רמת הכישרון והמומחיות.

בדיקת פוליגרף היא טכניקה מדעית לזיהוי מי שדבר במקום מסוים או מי שכתב מסמך מסוים. הטכניקה משתמשת באנליזה של השפה הכתובה או המדוברת כדי לזהות את המחבר או המדבר. הבדיקה מתבצעת באמצעות תוכנות מיוחדות שמנתחות את הטקסט או השפה המדוברת, ומשתמשות בסטטיסטיקה ובטכנולוגיות שפה כדי לנתח את הטקסט או השפה המדוברת ולזהות את המחבר או המדבר.

בדיקת פוליגרף

מתי כדאי לבצע את הבדיקה ?

אפשר לבצע בדיקת פוליגרף בכמה מקרים שונים. יש מקומות עבודה שמעבירים לעובדים שלהם בדיקת פוליגרף תקופתית. מדובר על מקומות אשר עוסקים בתחומים חשאיים במיוחד, ולכן רוצים להיות בטוחים כי העובדים שלהם לא מדליים דבר החוצה. כמובן שבדיקות פוליגרף נעשות גם כאשר הדבר מגיע לתחומים הפליליים, או לסכסוכים בדין האזרחי בבתי המשפט.

כיצד מבצעים בדיקת פוליגרף ?

חשוב מאד להבין, כי לא ניתן לכפות על אף אדם בדיקת פוליגרף אלא אם הוא הסכים לכך מראש בין אם בחוזה העסקה ובין אם בהתאם לנסיבות שנוצרו. כמו כן, הנבדק יכול להגיד מראש שהוא לא מוכן שתוצאות הבדיקה ישמשו כראיה משפטית. עם זאת בהנחה שהוא מסכים – הרי שלא משנה מה יהיו התוצאות ( גם אם הן יהיו לרעתו ) הרי שבדיקת פוליגרף זו תשמש כראיה משפטית לכל דבר .

ולמה היא עוד יכולה לשמש ?

גם אם בדיקת פוליגרף לא תשמש כראיה משפטית, הרי שעדיין יש לה כוח רב. היא כן משמשת כיכולת שלכם להבין האם הנבדק הוא דובר אמת או שקר. חשוב מאד להבין שטכנית הבדיקה היא מורכבת, כך שגם אנשים שנלחצים מעצם הבדיקה ( דבר שהוא טבעי לחלוטין ) יתבררו כדוברי אמת בהנחה שאין להם מה להסתיר. מדובר על בדיקה עם עוצמה רבה, ולעתים עצם ההכרזה שלכם על הבדיקה, כבר תוכל להוציא החוצה גורמים בעיתיים .